WELKE DIENSTEN BIEDEN WE AAN?

Met de dienst United Freelancers wil het ACV freelancers in België, die tot nu toe uit de boot vallen, gelijkaardige diensten aanbieden als werknemers in dienstverband. Daarnaast ontwikkelt United Freelancers diensten op maat van het statuut van freelancers.

 

1. Collectieve onderhandelingen

Of het nu gaat om individuele of collectieve problemen, onderhandelen zit het ACV in het bloed. We zijn de enige Belgische organisatie voor freelancers die wil onderhandelen met jouw klant of baas. Wij behartigen jouw belangen op bedrijfs-, sector- en nationaal niveau. Op die manier strijden we voor de beste resultaten, bijvoorbeeld als je geconfronteerd wordt met sociale dumping of opgedrongen statuten. De verstandhouding tussen een freelancer en zijn of haar opdrachtgever moet in balans zijn, om zo eenzijdige beslissingen te vermijden. De realiteit toont helaas aan dat de klant meer gewicht in de schaal kan leggen om zijn of haar wil onrechtmatig door te drukken. Samen versterken we jouw onafhankelijkheid.


2. Individuele steun

Als freelancer zit je met heel wat concrete vragen. Bij ons Kenniscentrum vind je het antwoord op de meest voorkomende vragen. Staat het antwoord er niet tussen? Onze kennisteam is je toegewijde steun bij alle vragen en dossiers. Waar we je zoal bij kunnen helpen? Dat gaat van je wegwijs maken bij de nodige administratie en uitleg bij je rechten en plichten tot contracten nalezen of modelcontracten bezorgen. Wat we niet doen is ondersteunend fiscaal advies aanbieden of tussenkomen wanneer jij de opdrachtgever van een andere werknemer bent. Ontdek al onze ledenvoordelen.


3. Juridische steun

Leden onder het zelfstandig statuut kunnen gebruikmaken van de juridische ondersteuning van het ACV bij conflicten en procedures voor de arbeidsrechtbank. Bij conflicten voor de handelsrechtbank of de rechtbank van eerste aanleg dragen ACV-leden zelf de kosten voor het proces. We stellen wel een lijst van advocaten ter beschikking met wie wij gunstige tarieven onderhandelden.


4. Professionele steun

Als freelancer heb je een zware administratieve last te dragen. Daarom bieden we onze leden verschillende diensten aan, waarvoor we interessante tarieven hebben onderhandeld.


 

Alle details over deze ondersteunende diensten vind je terug bij ons kenniscentrum. Een overzicht van de partnerorganisaties waarbij je terecht kan staat bij onze ledenvoordelen.

 

Als zelfstandige zonder personeel (freelancer, eenmanszaak, zelfstandige in bijberoep) in België kan je online lid worden. Sluit je aan bij het ACV door dit formulier in te vullen.

shutterstock_1024650124Lores.jpg

Sluit je aan bij het ACV