Over ons

shutterstock_379905193Lores.jpg
 

wie zijn we?

United Freelancers is een dienst voor freelancers in België aangeboden door het ACV (Algemeen Christelijke Vakbond van België).

Voor wie zijn we er?

Meer en meer werkers stappen (al dan niet noodgedwongen) in freelance statuten, van kinesisten over IT-consultants en journalisten tot chauffeurs en koeriers. Hoewel zij net als werknemers samenwerken met of voor anderen, kunnen zij door hun statuut niet rekenen op dezelfde bescherming. United Freelancers is er voor alle zelfstandige werkers zonder personeel (ZZP’ers). Of je nu als freelancer, binnen een eenmanszaak of als zelfstandige in bijberoep werkt. Ook als je (al dan niet in de deeleconomie) bijklust, occasioneel vrijwilligerswerk doet of werkt voor de culturele of non-profitsector.

Waarom aansluiten?

Het verschil tussen een werknemer en een freelancer is vaak kunstmatig. Ook als zelfstandige werk je vaak samen met anderen. Je moet net zo goed afspraken maken rond taakverdeling, samenwerking, uitstappen of congressen. Niet enkel om brandjes te blussen, maar om samen de vruchten te plukken van het werk. Het is vaak lastig om gewicht in de schaal te leggen tegenover je opdrachtgever of klant, zeker bij discussies over werkuren of vergoeding. We willen vermijden dat freelancers bij reorganisaties in de kou blijven staan, omdat ze zelf voor dit risicovol statuut kozen.

Bij het ACV willen wij iedereen op de werkvloer verenigen en vertegenwoordigen, los van hun statuut. Ook al zijn de noden van werknemers en zelfstandigen niet dezelfde, toch willen wij voor beiden oplossingen aandragen en goede bescherming bieden. Iedereen streeft namelijk naar goede werkomstandigheden (welzijn, gezondheid, veiligheid), degelijke verloning en een optimale privé-werkbalans. De dienst United Freelancers van het ACV helpt je hierbij. Deze dienst verbindt alle zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers), of je nu als freelancer, binnen een eenmanszaak of als zelfstandige in bijberoep werkt.


Als ZZP’er (freelancer, eenmanszaak, zelfstandige in bijberoep) in België kan je online lid worden.
Sluit je aan bij het ACV door dit formulier in te vullen.

shutterstock_1024650124Lores.jpg

Sluit je aan bij het ACV